Κύπρος: Ο Καντρί Φελάχογλου του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος κέρδισε τις «εκλογές» στον δήμο Λευκωσίας στα κατεχόμενα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κύπρος: Ο Καντρί Φελάχογλου του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος κέρδισε τις «εκλογές» στον δήμο Λευκωσίας στα κατεχόμενα

Ο Καντρί Φελάχογλου του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ) κέρδισε τις χθεσινές πρόωρες «εκλογές» για τον δήμο της κατεχόμενης Λευκωσίας. Η θητεία του νέου «δημάρχου θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο του 2014 για να συμπληρωθεί το κενό που άφησε η παραίτηση του Τζεμάλ Μπουλουτογλουλαρί του Κόμματος Εθνικής Ενότητας και των παράνομων «εκλογών» για την «τοπική αυτοδιοίκηση» στο ψευδοκράτος.

Οπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα, ο Φελάχογλου πήρε 7,033 «ψήφους» ή 34,82%, ο «υποψήφιος» του ΚΕΕ Χασάν Σέρτογλου εξασφάλισε 5,255 «ψήφους» ή 26,02% ο «υποψήφιος» του Δημοκρατικού Κόμματος Μουσταφά Αραμπατσίογλου πήρε 4,409 «ψήφους» ή 21,83% και ο «υποψήφιος» του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Σουπχί Χιουντάογλου πήρε 2852 «ψήφους» ή 14.12%.

Πολύ μικρότερα τα ποσοστά για τους άλλους 5 «υποψηφίους»: 1.62% για τον Μουράτ Κανατλί του Κόμματος Νέα Κύπρος, 0.81% για τον Αρίφ Σαλίχ Κιρντάγ, 0.33% για την Ζεχρά Τσενγκίζ του Σοσιαλιστικού Κόμματος Κύπρου, 0.25% για τον Γιαχιά Εράν και 0.19% για τον Νουρχαγιάτ Αϊτόκ.

Σε δηλώσεις του, ο Φελάχογλου είπε πως νικητής ήταν ο «λαός της Λευκωσίας» και υποσχέθηκε ότι θα επιλύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικό του «δήμου».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ