Σλοβενία: Ενδεχόμενη άφιξη της τρόικας των διεθνών πιστωτών θα είναι ήττα για τη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σλοβενία: Ενδεχόμενη άφιξη της τρόικας των διεθνών πιστωτών θα είναι ήττα για τη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης

Ήττα για τη Σλοβενία θα αποτελέσει ενδεχόμενη άφιξη της τρόικας των διεθνών πιστωτών (Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) στη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Τεχνολογίας Στάνκο Στέπισνικ, σε συνέντευξή του στην καθημερινή οικονομική εφημερίδα "Finance", που δημοσιεύεται σήμερα.

"Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, η κυβέρνηση θα πρέπει να παραιτηθεί" ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: "Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι 'απώλεια' ορισμένων γενεών νέων ανθρώπων που θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τη χώρα για να βρουν σε άλλη χώρα δουλειά. Δεν ξέρω αν οι πολίτες, που εργάζονται σκληρά, το αξίζουν αυτό".

Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη αντιμετώπισης της αυξανόμενης ανεργίας, με μέτρα όπως η επέκταση των δημοσίων έργων.

"Ο μόνος τρόπος για να σώσει η Σλοβενία τον εαυτό της, είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας" επεσήμανε και συμπλήρωσε ότι "ακόμα και αν γίνουν απολύσεις στο δημόσιο τομέα, αυτό θα έχει κόστος, διότι θα αυξηθεί το μέγεθος των επιδομάτων ανεργίας που πληρώνει το κράτος".

Για το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει υπέρ, σε περίπτωση που η πρόταση αυτή τεθεί προς συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ήττα τρόικα χώρα άφιξη Σλοβενία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ