Νότια Κορέα: Η Σεούλ θα απομακρύνει εάν χρειαστεί τους νοτιοκορεάτες εργάτες από το βιομηχανικό πάρκο του Καεσόνγκ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Νότια Κορέα: Η Σεούλ θα απομακρύνει εάν χρειαστεί τους νοτιοκορεάτες εργάτες από το βιομηχανικό πάρκο του Καεσόνγκ

Η Νότια Κορέα θα απομακρύνει τους νοτιοκορεάτες εργάτες από το βιομηχανικό πάρκο του Καεσόνγκ, το οποίο διαχειρίζεται μαζί με τη Βόρεια Κορέα, εάν υπάρχει κίνδυνος εκεί για τους εργάτες, δήλωσε σήμερα ο νοτιοκορεάτης υπουργός Ενοποίησης καθώς κλιμακώνεται η ένταση στην κορεατική χερσόνησο.

"Οταν η κατάσταση το απαιτήσει θα απομακρύνουμε τους νοτιοκορεάτες εργάτες για να εγγυηθούμε την ασφάλειά τους", δήλωσε στα ξένα ΜΜΕ ο Ριο Κιλ-Τζάε.

Στο βιομηχανικό πάρκο του Καεσόνγκ, το οποίο βρίσκεται στο έδαφος της Βόρειας Κορέας, σε βάθος 20 χιλιομέτρων από τα σύνορα, δραστηριοποιούνται 123 νοτιοκορεατρικές εταιρείες.

Η Πιονγκγιάνγκ απείλησε με κλείσιμο της ζώνης, στο πλαίσιο της πρόσφατης κλιμάκωσης της έντασης στην κορεατική χερσόνησο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εργάτες Σεούλ βιομηχανία Νότια Κορέα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ