Καναδάς:Ο υπουργός Εξωτερικών εγκαινίασε στη Βαγδάτη την επαναλειτουργία της καναδικής διπλωματικής αποστολής - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Καναδάς:Ο υπουργός Εξωτερικών εγκαινίασε στη Βαγδάτη την επαναλειτουργία της καναδικής διπλωματικής αποστολής

Ο Καναδάς, επισημοποίησε χθες την επαναλειτουργία της διπλωματικής αποστολής του Ιράκ, 10 χρόνια μετά την στρατιωτική επέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσε το καναδικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας του Καναδά, Τζον Μπάιαρντ, ο οποίος βρέθηκε στη Βαγδάτη, δήλωσε εγκαινιάζοντας την επανέναρξη λειτουργίας της διπλωματικής αποστολής, ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να «επεκτείνει τους δεσμούς με το Ιράκ και να προχωρήσει στην αύξηση των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών».

Ο ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ-Μαλίκι χαιρέτισε την απόφαση του Καναδά να επαναλειτουργήσει τη διπλωματική του αποστολή και να αυξήσει τη συνεργασία με τη χώρα του. Η πρεσβεία του Καναδά στην περιοχή έχει την έδρα της στο Αμμάν της Ιορδανίας, ενώ το διπλωματικό επίπεδο της καναδικής αποστολής στο Ιράκ θα στελεχώνεται και από έναν επιτετραμμένο ο οποίος θα εργάζεται στο εσωτερικό της βρετανικής πρεσβείας.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ υπουργός Εξωτερικών Καναδάς Βαγδάτη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ