Ρεκόρ... 22 μηνών «τρέχει» η ανεργία στη Γαλλία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ρεκόρ... 22 μηνών «τρέχει» η ανεργία στη Γαλλία

Ο αριθμός των ικανών για εργασία πολιτών που παραμένουν εκτός αγοράς εργασίας, συχνά για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα, παρουσίασε αύξηση για 22ο συναπτό μήνα στη Γαλλία -στα τέλη του Φεβρουαρίου.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα την Τρίτη το υπουργείο Εργασίας στο Παρίσι.

Ο αριθμός όσων δεν έχουν μόνιμη εργασία (κατ' αντίστιξη με την περιστασιακή, περιορισμένου ωραρίου κ.λπ.) τον Φεβρουάριο στη Γαλλία έφθασε τα 3,188 εκατομμύρια, καταγράφοντας συγκριτικά με τον πρώτο μήνα του τρέχοντος έτους αύξηση κατά 18.400 πρόσωπα.

Αυτή η αύξηση σε ποσοστό 0,6% των ανέργων, από μήνα σε μήνα, έφερε τον συνολικό αριθμό τους ακόμα κοντύτερα στο ιστορικό αρνητικό ρεκόρ των 3,195 εκατομμυρίων ανέργων, το οποίο είχε σημειωθεί το 1997.

Τον Φεβρουάριο, το ποσοστό των επίσημα εγγεγραμμένων στους καταλόγους της ανεργίας ανήλθε στο 10,6% του συνόλου του γαλλικού εργατικού δυναμικού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία ανεργία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ