Σερβία: Υπογραφή πρωτοκόλλου οικονομικής συνεργασίας με τη Βοσνία -Ε ρζεγοβίνη - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σερβία: Υπογραφή πρωτοκόλλου οικονομικής συνεργασίας με τη Βοσνία -Ε ρζεγοβίνη

Στην υπογραφή πρωτοκόλλου οικονομικής συνεργασίας προχώρησαν, σήμερα, η Σερβία και η Βοσνία - Ερζεγοβίνη, επιβεβαιώνοντας τις άριστες διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης Ρασίμ Λιάγιτς και ο υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Οικονομικών Σχέσεων της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης Μίρκο Σάροβιτς δήλωσαν, έπειτα από την υπογραφή του πρωτοκόλλου, πως τομείς προτεραιότητας της οικονομικής συνεργασίας είναι οι μεταφορές, η γεωργία, η χημική και φαρμακευτική βιομηχανία, η ενέργεια, η διασυνοριακή συνεργασία και η περιβαλλοντική προστασία.

Οι δύο αξιωματούχοι επισήμαναν ότι υπάρχει δυναμική βελτίωσης της διμερούς οικονομικής συνεργασίας και ανέφεραν ότι η αξία των διμερών εμπορικών ανταλλαγών το 2012 διαμορφώθηκε σε 1,2 δισ. ευρώ.

Ο κ. Λιάγιτς δήλωσε ότι σημαντικές συμφωνίες, μεταξύ των οποίων ένα μνημόνιο για κοινή είσοδο των δύο χωρών σε τρίτες αγορές, θα υπογραφούν μέχρι τον Ιούνιο.

Ο κ. Σάροβιτς προσκάλεσε τον κ. Λιάγιτς να επισκεφθεί τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, στη διάρκεια των εργασιών οικονομικού φόρουμ, στο οποίο θα συμμετάσχουν επιχειρηματίες από τις δύο χώρες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ