Κίνα: Θιβετιανή αυτοπυρπολήθηκε στην επαρχία Σετσουάν. Συνελήφθη ο σύζυγός της - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κίνα: Θιβετιανή αυτοπυρπολήθηκε στην επαρχία Σετσουάν. Συνελήφθη ο σύζυγός της

Θιβετιανή αυτοπυρπολήθηκε στην Κίνα θέλοντας να εκφράσει την διαμαρτυρία της προς το Πεκίνο και η πράξη της αυτή οδήγησε τις κινεζικές αρχές να συλλάβουν τον σύζυγό της, ανακοίνωσε σήμερα μη κυβερνητική οργάνωση.

Η Κουτσόκ Ουανγκμό, περίπου 30 ετών, έβαλε φωτιά στα ρούχα στην επαρχία Σετσουάν, σύμφωνα με την οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των Θιβετινών International Campaign for Tibet (ICT). Ο θάνατος της επιβεβαιώθηκε από μια άλλη οργάνωση, την Free Tibet.

Στην επαρχία Σετσουάν ζει μεγάλος αριθμός Θιβετιανών.

Από το 2009, τουλάχιστον 110 Θιβετιανοί έχουν αυτοπυρποληθεί ή έχουν αποπειραθεί να το κάνουν για να διαμαρτυρηθούν εναντίον του Πεκίνου και της κινεζικής πολιτικής απέναντι στην θιβετιανή μειονότητα.

Η Κίνα επισημαίνει πως έχει "απελευθερώσει ειρηνικά" το Θιβέτ και έχει βελτιώσει την ζωή των κατοίκων του στηρίζοντας την οικονομική ανάπτυξη της φτωχής και απομονωμένης αυτής περιοχής.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ