Κίνα: Εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία η οικονομική πολιτική για το νέο έτος - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κίνα: Εγκρίθηκε με συντριπτική πλειοψηφία η οικονομική πολιτική για το νέο έτος

Το Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο, το κοινοβούλιο της Κίνας, ενέκρινε την Κυριακή το σχέδιο οικονομικής ανάπτυξης και προϋπολογισμού του Κομμουνιστικού Κόμματος, κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης των 13 ημερών, όπου «ονομάστηκαν» επίσης ο νέος πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της χώρας.

Περίπου 3.000 αντιπρόσωποι στο Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο υπερψήφισαν το σχέδιο με μεγάλη πλειοψηφία στο αποκαλούμενο Παλάτι του Λαού στο Πεκίνο.Η οικονομική έκθεση από τον πρώην πρωθυπουργό Γουέν Τζιαμπάο, τον οποίο διαδέχθηκε ο Λι Λεγιανγκ, εγκρίθηκε από το 95% των συνέδρων. Ο νέος πρωθυπουργός της χώρας έχει προγραμματιστεί να δώσει συνέντευξη Τύπου αργότερα την Κυριακή.

Στην έκθεσή του, ο απερχόμενος πρωθυπουργός Γουεν είπε ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει την οικονομική σταθερότητα και την αναδιάρθρωση με στόχο την ευρεία ανάπτυξη κατά 7,5% αυτό το έτος. Αλλά πρόσθεσε ότι η Κίνα αντιμετωπίζει «κινδύνους και προκλήσεις σε ένα παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον που παραμένει γεμάτο αβεβαιότητα».

Η ετήσια οικονομική ανάπτυξη της Κίνας υποχώρησε από 9,3% το 2011 σε 7,8% το προηγούμενο έτος, που είναι ο πιο αργός ρυθμός ανάπτυξης από το 1999.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα οικονομική πολιτική έτος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ