Βατικανό:Ο πάπας ζητεί από τους Αργεντινούς πιστούς να μην έλθουν στην Ρώμη για την ενθρόνιση και να δώσουν τα χρήματα στους φτωχούς. - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βατικανό:Ο πάπας ζητεί από τους Αργεντινούς πιστούς να μην έλθουν στην Ρώμη για την ενθρόνιση και να δώσουν τα χρήματα στους φτωχούς.

Την επιθυμία του να μην έλθουν στην Ρώμη για την ενθρόνιση του, οι αργεντινοί πιστοί και να ενισχύσουν τους φτωχούς με τα χρήματα των αεροπορικών εισιτηρίων, εξέφρασε ο πάπας Φραγκίσκος, διαμέσου του νούντσιου του Βατικανού στο Μπουένος 'Αιρες Εμίλ Πωλ Σέριγκ.

Σε επιστολή του προς τον κλήρο και τους πιστούς της Αργεντινής ο Σέριγκ τονίζει ότι, σύμφωνα με επιθυμία του

νέου πάπα «στις 19 Μαρτίου, αντί να μεταβεί, κανείς στην Ρώμη για να γιορτάσει την εκλογή του, είναι προτιμότερο να καταβάλει το αντίστοιχο ποσό που θα ξόδευε, σε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης προς τους πολίτες που έχουν ανάγκη».

Ο πάπας Φραγκίσκος ευχαριστεί, επίσης, τους συμπατριώτες του «για τις τόσες προσευχές και μηνύματα αγάπης» που ακολούθησαν την εκλογή του.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ