Ιορδανία-Βρετανία: Κάρολος και Καμίλα επισκέφτηκαν καταυλισμό σύρων προσφύγων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιορδανία-Βρετανία: Κάρολος και Καμίλα επισκέφτηκαν καταυλισμό σύρων προσφύγων

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα επισκέφτηκαν σήμερα καταυλισμό σύρων προσφύγων στη βόρεια Ιορδανία, στο πλαίσιο της περιοδείας τους στη Μέση Ανατολή, ανακοίνωσε ιορδανός αξιωματούχος.

Το βασιλικό ζεύγος μετέβη στον καταυλισμό που διαχειρίζεται ο ΟΗΕ κοντά στα σύνορα με την Συρία και στον οποίο φιλοξενούνται περίπου 1.000 Σύροι. Αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών τους ενημέρωσαν για την κατάσταση.

Αργότερα, ο Κάρολος και η Καμίλα θα επισκεφτούν την αρχαία πόλη Γέρασα, προτού συνεχίσουν την περιοδεία τους στην περιοχή και συγκεκριμένα στο Κατάρ, την Σαουδική Αραβία και το Ομάν.

Η Ιορδανία μοιράζεται σύνορα μήκους 370 χιλιομέτρων με τη Συρία.

Σύμφωνα με τις ιορδανικές αρχές, περισσότεροι από 435.000 σύροι πρόσφυγες έχουν καταφύγει στη χώρα και ο αριθμός τους ως το τέλος του 2013 μπορεί να ξεπεράσει τους 700.000.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ