Βουλγαρία: Η διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών προμήθειας και η εγχώρια παραγωγή φυσικού αερίου, βασικοί πυλώνες της ενεργειακής πολιτικής - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βουλγαρία: Η διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών προμήθειας και η εγχώρια παραγωγή φυσικού αερίου, βασικοί πυλώνες της ενεργειακής πολιτικής

Η διαφοροποίηση των ενεργειακών πηγών προμήθειας, η εγχώρια παραγωγή φυσικού αερίου και η ολοκλήρωση των διασυνδετήριων αγωγών των δικτύων μεταφοράς φυσικού αερίου με τις γειτονικές χώρες αποτέλεσαν τους βασικούς πυλώνες της πολιτικής της παραιτηθείσας κυβέρνησης, δήλωσε η απερχόμενη αναπληρώτρια υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού Εβγκενία Χαριτόνοβα, στη διάρκεια των εργασιών του φόρουμ για την ενέργεια, που διεξήχθη, στη Σόφια.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας "Novinite", η κ. Χαριτόνοβα τόνισε ότι, η κοινοπραξία που αποτελείται από την αυστριακή OMV, τη γαλλική Total και την ισπανική Repsol έχει ξεκινήσει τις δραστηριότητες εξερεύνησης για ύπαρξη φυσικού αερίου στο κοίτασμα "Χαν Ασπαρούχ", στη Μαύρη Θάλασσα.

Επίσης, σημείωσε ότι η διασύνδεση των δικτύων μεταφοράς φυσικού αερίου της Βουλγαρίας με τη Ρουμανία θα ολοκληρωθεί το Μάιο του 2013, ο σχεδιασμός για την αντίστοιχη εξέλιξη με το δίκτυο της Σερβίας θα ξεκινήσει σε ένα μήνα και η κατασκευή του αγωγού που θα συνδέσει τα δίκτυα μεταφοράς φυσικού αερίου Βουλγαρίας- Ελλάδας, θα ξεκινήσει στα μέσα του 2013.

Η κ. Χαριτόνοβα υποστήριξε ότι η πολιτική κατάσταση στη χώρα είναι μάλλον απίθανο να επηρεάσει την υλοποίηση του έργου του αγωγού φυσικού αερίου "Ναμπούκο".

Από την πλευρά του, ο εθνικός συντονιστής για το έργο του "Ναμπούκο", Πέταρ Πόπτσεφ τόνισε ότι η αμερικανική εταιρεία Chevron δεν έχει πρόθεση να προχωρήσει σε εξόρυξη φυσικού αερίου με τη μέθοδο της υδραυλικής θραύσης στη Βουλγαρία, αλλά, θα αναπτύξει συμβατικές μεθόδους εξόρυξης φυσικού αερίου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ