Ινδία: Η αστυνομία είχε προειδοποιηθεί για τον κίνδυνο επίθεσης στο Χαϊντεραμπάντ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ινδία: Η αστυνομία είχε προειδοποιηθεί για τον κίνδυνο επίθεσης στο Χαϊντεραμπάντ

Ισλαμιστές μαχητές που είχαν ανακριθεί από την ινδική αστυνομία την περασμένη χρονιά είχαν αναφέρει την πιθανότητα επίθεσης στην συνοικία του Χαϊντεραμπάντ στην οποία χθες Πέμπτη σημειώθηκε διπλή βομβιστική επίθεση με τουλάχιστον 14 νεκρούς, δήλωσε σήμερα ανώτατος αστυνομικός αξιωματούχος. Η αστυνομία είχε συλλάβει μέλη της οργάνωσης Ινδοί Μουτζαχεντίν σε σχέση με την έκρηξη τεσσάρων μηχανισμών μικρής ισχύος στο Πούνε τον Αύγουστο του 2012.

"Είχαμε ανακρίνει δύο μαχητές (της οργάνωσης Ινδοί Μουτζαχεντίν) οι οποίοι μας είπαν πως είχαν εξετάσει αρκετά σημεία στο Δελχί, την Βομβάη, το Χαϊντεραμπάντ και το Πούνε ως πιθανούς στόχους επιθέσεων. Ένα από τα σημεία που είχαν αναφέρει ήταν και η συνοικία Ντιλσούκ Ναγκάρ, που χτυπήθηκε χθες", τόνισε ο Σ.Ν. Σριβαστάβα, διοικητής της αστυνομίας του Νέου Δελχί.

Σύμφωνα με τον Σριβαστάβα, η ομάδα του μετέφερε τις πληροφορίες αυτές αμέσως στην αστυνομία του Χαϊντεραμπάντ. Τοπικοί αστυνομικοί μετέβησαν στο Νέο Δελχί για να ανακρίνουν οι ίδιοι τους ισλαμιστές.

Οι Ινδοί Μουτζαχεντίν έχουν αναλάβει στο παρελθόν την ευθύνη πολλών επιθέσεων στην Ινδία.

Η αστυνομία του Χαϊντεραμπάντ κινδυνεύει να κατηγορηθεί ότι απέτυχε να εμποδίσει τις επιθέσεις, ακόμα και αφού είχε προειδοποιηθεί γι' αυτές.

Η διπλή επίθεση χθες Πέμπτη σημειώθηκε σε συνοικία στην περιφέρεια του Χαϊντεραμπάντ, μιας πόλης στην οποία βρίσκονται πολλές βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας και πληροφορικής, ανάμεσα σε αυτές τα γραφεία της Google και της Microsoft.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ινδία βομβιστική επίθεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ