Οι πρυτάνεις των Πανεπιστημίων στην σημερινή έκτακτη σύνοδο τους στο Λαύριο, συζήτησαν περισσότερο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τα νέα Συμβούλια στα Πανεπιστήμια, παρά το σχέδιο «Αθηνά», όπως ηταν ο αρχικός στόχος. Σύμφωνα με όσα είπαν οι ίδιοι οι πρυτάνεις, στη συζήτηση, που ήταν παρών και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αθ. Κυριαζής, τέθηκε από πολλούς το θέμα της συνεργασίας με τα μέλη των νέων Συμβουλίων Διοίκησης, αναφέροντας ότι συχνά υπάρχουν δυσαρμονίες, αφού οι πρυτάνεις παραμένουν στη θέση τους και έτσι έχουν δημιουργηθεί δύο πόλοι διοικητικής εξουσίας στα Ιδρύματα. Το ερώτημα που τέθηκε συγκεκριμένα, στο υπουργείο, ήταν όπου προκύπτουν διαφωνίες,τι θα κάνουν οι πρυτάνεις.
Ο κ. Κυριαζής ξεκαθάρισε ότι η διοίκηση ασκείται από τους πρυτάνεις, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο νομοθετικής παρέμβασης ειδικά για το ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων, κάτι που αν δεν γίνει θα δημιουργήσει εκτός των άλλων, και πλείστα νομικά ζητήματα, όπως επισήμαναν ορισμένοι πρυτάνεις.Το σχέδιο «Αθηνά» πάντως, δεν φαίνεται να συναντά σθεναρές αντιδράσεις. Μόνο το Οικονομικό Πανεπιστήμιο φέρεται να εξέφρασε διαφωνίες όσον αφορά στην ομοσπονδιοποίηση του με τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια της Αθήνας, δηλαδή Πάντειο, Πειραιώς, Χαροκόπειο, Γεωπονικό. Για άλλη μια φορά ο κ.Κυριαζής διευκρίνισε ότι ο διάλογος για το σχέδιο συνεχίζεται, ενώ υπενθύμισε ότι η τελική εισήγηση του υπουργείου Παιδείας, αναμένεται ως τις αρχές Μαρτίου.
Μέχρι αργά απόψε, η σύνοδος συνεχιζόταν και αναμένεται να καταλήξει σε συγκεκριμένο ψήφισμα με τα θέματα που συζητήθηκαν και τα προβλήματα που τέθηκαν, καθώς και με τις απόψεις των πρυτάνεων.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)