Ρουμανία: Στο 5,9% ο ετήσιος πληθωρισμός το 2013 εκτιμά η κεντρική τράπεζα της χώρας (BNR) - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ρουμανία: Στο 5,9% ο ετήσιος πληθωρισμός το 2013 εκτιμά η κεντρική τράπεζα της χώρας (BNR)

Στο 5,9% θα διαμορφωθεί το 2013 ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού στη Ρουμανία, εκτιμά η Εθνική (κεντρική) Τράπεζα της βαλκανικής αυτής χώρας (BNR). Στην τελευταία της έκθεση για την πορεία του πληθωρισμού, η BNR επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι το 2014 αναμένεται περαιτέρω μείωση του ποσοστού του πληθωρισμού στο 3%.

Η προσωρινή ανάκαμψη του δείκτη τιμών καταναλωτή το β' εξάμηνο του 2013 θα οφείλεται σε εξωτερικές παραμέτρους, όπως η αύξηση των τιμών των καυσίμων, των αλκοολούχων και μη ποτών, καθώς και του καπνού και των προϊόντων καπνού, τονίζει η BNR.

Προσθέτει, επίσης, ότι η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού το 2014 θα εξαρτηθεί άμεσα από την πορεία άλλων δεικτών και τη διαμόρφωση συνιστωσών, όπως οι τιμές των αγροτικών προϊόντων, των τροφίμων και βασικών ειδών (καύσιμα κ.α.).

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ