Συρία: Σε διάλογο αντιπολίτευσης - καθεστώτος καλούν οι ισλαμικές χώρες - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: Σε διάλογο αντιπολίτευσης - καθεστώτος καλούν οι ισλαμικές χώρες

Σε διάλογο θα καλέσουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση της Συρίας οι ηγέτες των ισλαμικών χωρών, που συνεδριάζουν στο Κάιρο, με συμμετοχή αξιωματούχων του καθεστώτος Άσαντ οι οποίοι «δεν έχουν εμπλακεί στην καταστολή».

Στόχος, όπως θα αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν το οποίο αναμένεται να εκδοθεί αργότερα το απόγευμα, είναι να λήξει η αιματοχυσία στη Συρία, η οποία συνεχίζεται εδώ και δύο χρόνια.

Στο σχέδιο διακήρυξης του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, δεν αναφέρεται καθόλου το όνομα του σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, ενώ η κυβέρνησή του χαρακτηρίζεται ως ο κύριος υπεύθυνος για τη βία στη χώρα.

Στη διακήρυξη θα περιλαμβάνεται επίσης ρητή καταδίκη «των σφαγών αμάχων στις οποίες έχουν προχωρήσει οι συριακές αρχές», ενώ θα καλείται η συριακή αντιπολίτευση να επισπεύσει το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ