Θετικά βλέπει το Ιράν την πρόθεση για ενδοσυριακές συνομιλίες - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Θετικά βλέπει το Ιράν την πρόθεση για ενδοσυριακές συνομιλίες

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αλί Ακμπάρ Σαλεχί χαιρέτισε σήμερα την πρόθεση του ηγέτη της συριακής αντιπολίτευσης Άχμεντ Μοάζ αλ Χατίμπ να προχωρήσει, υπό όρους, σε διάλογο με το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

"Είναι ένα καλό βήμα προς τα εμπρός", είπε ο Σαλεχί αναφερόμενος στην πρόταση του Χατίμπ με τον οποίο συναντήθηκε στο Μόναχο, στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια που διεξάγεται στην πόλη αυτή.

Ο Ιρανός υπουργός τόνισε ότι οι συνομιλίες που είχε με τον Χατίμπ θα μπορούσαν να συμβάλουν στην εξεύρεση μιας λύσης στη συριακή κρίση. Ο ηγέτης του Εθνικού Συριακού Συνασπισμού φέρεται να του είπε κατά τη συνάντηση αυτή ότι θα ήταν πρόθυμος να συνομιλήσει με εκπροσώπους της συριακής κυβέρνησης εφόσον αποφυλακιστεί ένας αριθμός κρατουμένων.

"Αν θέλουμε να σταματήσουμε την αιματοχυσία δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να επιρρίπτουμε την ευθύνη στη μία ή την άλλη πλευρά", είπε ο Σαλεχί προσθέτοντας ότι είναι έτοιμος να συνομιλήσει ξανά με την αντιπολίτευση ώστε να συμβάλει στην επίτευξη μιας λύσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Συρία Ιράν συνομιλίες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ