Γερμανία: Στο 6,8% μειώθηκε τον Ιανουάριο η ανεργία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Γερμανία: Στο 6,8% μειώθηκε τον Ιανουάριο η ανεργία

Απροσδόκητη μείωση σημείωσε τον Ιανουάριο η ανεργία στη Γερμανία, για πρώτη φορά μετά από 10 μήνες, γεγονός το οποίο ερμηνεύεται ως μια πρόσθετη ένδειξη ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπη ενισχύεται, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων Bloomberg. Ο εποχικά προσαρμοσμένος αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 16.000 σε 2,92 εκατομμύρια, ανακοίνωσε ο Ομοσπονδιακός Οργανισμός Απασχόλησης. Οικονομολόγοι προέβλεπαν μία αύξηση των απασχολουμένων κατά 8.000, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg. Το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 6,8% από 6,9% τον Δεκέμβριο. Ωστόσο, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Απασχόλησης Φρανκ Γιούργκεν Βάιζε δήλωσε ότι τα στοιχεία του Ιανουαρίου πιθανόν να μην αποτελέσουν σημείο καμπής για την πορεία της ανεργίας. «Υπάρχει το ενδεχόμενο ο κρύος καιρός στο δεύτερο 15ήμερο του Ιανουαρίου να επιφέρει μία αύξηση της ανεργίας τον Φεβρουάριο», είπε χαρακτηριστικά ο Βάιζε.

Η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας (Bundesbank) ανακοίνωσε την τελευταία εβδομάδα ότι η οικονομία της χώρας φαίνεται να αναθερμαίνεται μετά την κάμψη στο τελευταίο τρίμηνο του 2012, όταν το ΑΕΠ υποχώρησε κατά 0,5%.

Η εμπιστοσύνη των επιχειρηματιών και των επενδυτών αυξήθηκε τον Ιανουάριο περισσότερο απ' ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι, ενώ ένας δείκτης της δραστηριότητας στον τομέα των υπηρεσιών αυξήθηκε σε υψηλό επίπεδο 19 μηνών. Η ισοτιμία του ευρώ δεν άλλαξε σημαντικά μετά την ανακοίνωση των στοιχείων και διαμορφώθηκε το μεσημέρι στα 1,3565 δολάρια, ενώ η απόδοση των 10ετών γερμανικών ομολόγων μειώθηκε κατά 5 μονάδες βάσης στο 1,67%.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανία ανεργία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ