Αντιπρόεδρος του ΣτΕ η Ευδοξία Γαλανού - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Αντιπρόεδρος του ΣτΕ η Ευδοξία Γαλανού

Το υπουργικό συμβούλιο, τηρώντας τη δικαστική επετηρίδα, προήγαγε σε αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας την Ευδοξία Γαλανού. Η κ. Γαλανού γεννήθηκε το 1948 και διορίστηκε στο δικαστικό σώμα τον Αύγουστο του 1974, προήχθη δε στον βαθμό της συμβούλου Επικρατείας τον Ιανουάριο του 1992.

Το 2010 η κ. Γαλανού είχε προσφύγει στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο κατά της μη προαγωγής της, καθώς το ίδιο έτος προήχθησαν σε αντιπροέδρους η Αγγελική Θεοφιλοπούλου και η Αικατερίνη Συγγούνα, οι οποίες ήταν νεότερές της στην επετηρίδα, αλλά η αίτησή της απερρίφθη.

Υπενθυμίζεται ότι το 2010, με τον Ν. 3841/2010, άλλαξε η διαδικασία επιλογής των προέδρων και αντιπροέδρων των τριών Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας και εφεξής γίνεται μέσω της Βουλής. Συγκεκριμένα, εκφέρει γνώμη για τις προαγωγές η διάσκεψη προέδρων της Βουλής.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ