Γερμανία-Αίγυπτος: Η βοήθεια προς την Αίγυπτο θα εξαρτηθεί από την δημοκρατική πρόοδο της, δήλωσε ο γερμανός ΥΠΕΞ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Γερμανία-Αίγυπτος: Η βοήθεια προς την Αίγυπτο θα εξαρτηθεί από την δημοκρατική πρόοδο της, δήλωσε ο γερμανός ΥΠΕΞ

Η οικονομική βοήθεια της Γερμανίας προς την Αίγυπτο εξαρτάται από την πρόοδο της δημοκρατίας στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβέλε, λίγες ώρες πριν από την επίσκεψη του αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στο Βερολίνο.

Η βοήθεια που θα προσφέρει η γερμανική κυβέρνηση "εξαρτάται από την πρόοδο της δημοκρατικής εξέλιξης στην Αίγυπτο", τόνισε ο Βέστερβέλε στην τηλεόραση ARD.

"Τις τελευταίες ημέρες, είδαμε τρομερές εικόνες, εικόνες βίας και καταστροφής", επισήμανε ο γερμανός υπουργός, κάνοντας έκκληση για "διάλογο" ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση στην Αίγυπτο και ζητώντας τη μια πλευρά να προσεγγίσει την άλλη.

Ο Βέστερβέλε έκανε λόγο για "στρατηγική υπομονή" με την Αίγυπτο: δηλαδή, "λέμε αυτό που θέλουμε να πούμε, κάνουμε την κριτική μας, αλλά δεν κόβουμε το νήμα του διαλόγου". "Ο διάλογος είναι η μεγαλύτερη πιθανότητα που έχουμε για να διατηρήσουμε την επιρροή μας", υπογράμμισε.

Η επίσκεψη του προέδρου Μόρσι στην Γερμανία περιορίστηκε σε λίγες ώρες, εξαιτίας της κρίσης που έχει ξεσπάσει τη χώρα τις τελευταίες ημέρες, μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο Mena.

Ο Μόρσι θα συναντηθεί αργότερα σήμερα στο Βερολίνο με την καγκελάριο Αγγελα Μέρκελ και αμέσως μετά θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ