Βρετανία: Ματαίωση πτήσεων στο Χίθροου εξαιτίας του χιονιού - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βρετανία: Ματαίωση πτήσεων στο Χίθροου εξαιτίας του χιονιού

Οι αρχές του αεροδρομίου του Χίθροου ματαίωσαν σήμερα το 10% των πτήσεων και τόνισαν ότι είναι πιθανό να υπάρξουν και νέες καθυστερήσεις στις υπηρεσίες καθώς αναμένονται περισσότερες χιονοπτώσεις.

Χθες, οι πτήσεις στο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της Ευρώπης, είχαν μειωθεί κατά το ένα πέμπτο.

Οι αρχές του Χίθροου ανακοίνωσαν ότι ακύρωσαν 130 από τις προγραμματισμένες για σήμερα πτήσεις-οι περισσότερες της British Airways-για να δημιουργηθεί μεγαλύτερος κενός χώρος στην πίστα ανάμεσα στα αεροσκάφη εξαιτίας της περιορισμένης ορατότητας.

"Πολλά αεροδρόμια έχουν πολλούς διαθέσιμους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης ώστε υπάρχει μεγαλύτερος χώρος ανάμεσα στα αεροσκάφη σε συνθήκες περιορισμένης ορατότητας με αποτέλεσμα να μην προκαλούνται ματαιώσεις πτήσεων και καθυστερήσεις. Επειδή το Χίθροου λειτουργεί σχεδόν με πλήρη δυναμικότητα, δεν υπάρχουν περιθώρια για επαναπρογραμματισμό των πτήσεων", δήλωσε εκπρόσωπος του Χίθροου.

Οι αρχές του αεροδρομίου ματαίωσαν 250 πτήσεις χθες και τόνισαν ότι απόφαση αυτή επέτρεψε την ομαλή λειτουργία του.

Το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Λονδίνου, το Γκάτγουικ, ανακοίνωσε ότι λειτουργεί ομαλά σήμερα, αλλά ότι δεν αποκλείονται κάποιες καθυστερήσεις ή ματαιώσεις λόγω των καιρικών συνθηκών σ' ολόκληρη την Ευρώπη.

Το μικρότερο αεροδρόμιο Στάνστεντ ανακοίνωσε ότι είναι ανοιχτό, αλλά ότι κάποιες πτήσεις της Ryanair θα ματαιωθούν εντός της ημέρας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αγγλία Λονδίνο κακοκαιρία Χίθροου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ