Ιαπωνία: Νέα παραβίαση των χωρικών υδάτων απο κινεζικά πλοία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιαπωνία: Νέα παραβίαση των χωρικών υδάτων απο κινεζικά πλοία

Τρία κινεζικά πλοία εισήλθαν και πάλι τη Δευτέρα στα ιαπωνικά χωρικά ύδατα στο αρχιπέλαγος Σενκάκου, στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, όπου βρίσκονται τα υπό ιαπωνική διοίκηση διαφιλονικούμενα, και από την Κίνα, νησιά, ανακοίνωσε η ιαπωνική ακτοφυλακή. Παρόμοιο περιστατικό είχε παρατηρηθεί και το Σάββατο.

Αυτές οι επανειλημμένες παραβιάσεις των χωρικών υδάτων της Ιαπωνίας, προκαλούν την οργή της δεξιάς κυβέρνησης του Σίνζο Άμπε, ο οποίος έχει υποσχεθεί να ενισχύσει την ικανότητα επιτήρησης γύρω από τη συστοιχία των νησιών, τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, ανήκουν στην ιαπωνική επικράτεια και δεν είναι «διαπραγματεύσιμα».

Το Πεκίνο στέλνει τακτικά πλοία και εσχάτως αεροσκάφη γύρω από το αρχιπέλαγος, ειδικά μετά από τον Σεπτέμβριο, όταν το Τόκιο εθνικοποίησε τρία από τα πέντε νησιά που απαρτίζουν τη νησιωτική συστοιχία. Η διαμάχη ανάμεσα στο Πεκίνο και το Τόκιο με εκατέρωθεν απειλές κλιμακώθηκε αμέσως μετά την εθνικοποίηση.

Τα ακατοίκητα νησιά βρίσκονται 200 χιλιόμετρα βόρειο-ανατολικά της ακτή της Ταϊβάν και 400 χιλιόμετρα δυτικά της νήσου Οκινάουα στη νότια Ιαπωνία.

Εκτός από τη στρατηγική τους θέση, τα νησιά κρύβουν υδρογονάνθρακες στον υποθαλάσσιο χώρο τους.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιαπωνία Κίνα Ταϊβάν παραβίαση υδάτων
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ