Κολομβία: Οι αντάρτες του Farc τερματίζουν την εκεχειρία και ξαναπαίρνουν τα όπλα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κολομβία: Οι αντάρτες του Farc τερματίζουν την εκεχειρία και ξαναπαίρνουν τα όπλα

Οι αντάρτες των Επαναστατατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (Farc) ανακοίνωσαν σήμερα ότι τερματίζουν τη μονομερή εκεχειρία που είχαν κηρύξει τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ξεκίνησαν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της χώρας και ζήτησαν από αυτήν να εξετάσει το ενδεχόμενο κήρυξης εκεχειρίας και από τις δύο πλευρές.

"Με βαριά καρδιά αναγνωρίζουμε ότι επιστρέφουμε σε μια κατάσταση πολέμου, την οποία κανείς δεν επιθυμεί", δήλωσε στους δημοσιογράφους στην Αβάνα ο επικεφαλής διαπραγματευτής των Farc, Ιβάν Μάρκες πριν από την έναρξη άλλου ενός γύρου διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης του προέδρου της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος.

Ταυτόχρονα πάντως ο Μάρκες ζήτησε από την κυβέρνηση "να εξετάσει το ενδεχόμενο εκεχειρίας και τερματισμού των εχθροπραξιών ώστε οι ειρηνευτικές συνομιλίες να πραγματοποιηθούν σε ήρεμη ατμόσφαιρα".

Ο εκπρόσωπος των Farc σημείωσε ότι η μονομερής εκεχειρία, που θα λήξει τα μεσάνυχτα της Κυριακής τοπική ώρα (στις 8:00 το πρωί της Δευτέρας, ώρα Ελλάδας), τηρήθηκε από τους αντάρτες παρά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις που διεξάγονταν εναντίον τους.

Οι εκπρόσωποι της κολομβιανής κυβέρνησης δεν έκαναν καμία δήλωση κατά την προσέλευσή τους στο κτίριο όπου διεξάγονται οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, στην πρωτεύουσα της Κούβας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αντάρτες όπλα Κολομβία FARC εκεχειρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ