Η Βρετανία θρηνεί ήδη 4 νεκρούς στα γεγονότα με τους ομήρους στην Αλγερία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Η Βρετανία θρηνεί ήδη 4 νεκρούς στα γεγονότα με τους ομήρους στην Αλγερία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σήμερα ότι τρεις βρετανοί πολίτες και ένας κάτοικος Βρετανίας είναι νεκροί μετά την κρίση ομηρίας σε εγκαταστάσεις παραγωγής φυσικού αερίου στη Σαχάρα, στην Αλγερία, και ότι ακόμη τρεις Βρετανοί πιστεύεται ότι είναι νεκροί.

"Δυστυχώς τώρα γνωρίζουμε ότι τρείς Βρετανοί και ένας κάτοικος Βρετανίας σκοτώθηκαν, ενώ ακόμη τρεις πιστεύεται ότι είναι νεκροί", είπε ο Κάμερον σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.

"Ξέρω ότι όλη η χώρα συμπάσχει και θέλει να εκφράσουμε όλοι μαζί τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες που βιώνουν αυτή τη φοβερή δοκιμασία", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αλγερινό ομόλογό του.

Την ίδια ώρα στο Αλγέρι ο υπουργός Επικοινωνίας της Αλγερίας Μοχάμεντ Σαΐντ δήλωνε ότι ο απολογισμός των θυμάτων από την επίθεση ισλαμιστών εναντίον εγκαταστάσεων στη Σαχάρα ενδέχεται να αυξηθεί, έπειτα από έναν πρώτο προσωρινό επίσημο απολογισμό με 23 ομήρους νεκρούς καθώς και 32 ισλαμιστές που μετείχαν στην επίθεση.

"Δυστυχώς, φοβάμαι πολύ ότι ο απολογισμός των θυμάτων θα αυξηθεί", προειδοποίησε ο υπουργός μιλώντας στο δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό Κανάλι 3, ενώ αρκετές χώρες ανακοίνωσαν ότι πολίτες τους που εργάζονταν στις εγκαταστάσεις αυτές εξακολουθούν να φέρονται ως αγνοούμενοι.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μεγάλη Βρετανία όμηροι Αλγερία Σαχάρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ