Μήνυση καταθέτουν στο Παρίσι οι γονείς του ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ για την απαγωγή και κράτησή του στη Γάζα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μήνυση καταθέτουν στο Παρίσι οι γονείς του ισραηλινού στρατιώτη Γκιλάντ Σαλίτ για την απαγωγή και κράτησή του στη Γάζα

Οι γονείς του Γκιλάντ Σαλίτ, του ισραηλινού στρατιώτη που έχει και τη γαλλική υπηκοότητα, θα καταθέσουν μήνυση σήμερα το πρωί στο Παρίσι για την απαγωγή και την κράτηση σχεδόν επί πέντε χρόνια από την ημέρα της ομηρείας του γιού τους στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο Σαλίτ απήχθη στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας στις 25 Ιουνίου του 2006 από ομάδα κομάντος τριών παλαιστινιακών οργανώσεων της Γάζας, μεταξύ των οποίων και η ισλαμιστική Χαμάς, η οποία πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία συμφιλίωσης με το κίνημα Φάταχ του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.

Σχεδόν πέντε χρόνια μετά την έναρξη της ομηρείας του, οι γονείς του 24χρονου σήμερα Γκιλάντ, ο Νόαμ και η Αβίβα Σαλίτ, αποφάσισαν να καταθέσουν μήνυση, με την έναρξη αγωγής αστικής υπόθεσης για "απαγωγή και περιορισμό" στο Παρίσι, επικαλούμενοι ως επιβαρυντικές συνθήκες ότι ο γιος τους "κρατείται όμηρος" και ότι είναι ότι "έχει υποστεί βασανιστήρια και πράξεις βαρβαρότητας".

Υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για μια ενέργεια για την οποία έχει γίνει "ανάληψη ευθύνης", στοιχείο που δεν αφήνει "καμιά αμφιβολία" για τον εκ προμελέτης χαρακτήρα της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ