Μαλί: Ο στρατός επιτίθεται στους "τελευταίους θύλακες αντίστασης" των ισλαμιστών στην πόλη Κόνα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μαλί: Ο στρατός επιτίθεται στους "τελευταίους θύλακες αντίστασης" των ισλαμιστών στην πόλη Κόνα

Ο στρατός του Μαλί επιτίθεται σήμερα στους "τελευταίους θύλακες αντίστασης" των ισλαμιστών στην Κόνα, αφού πραγματοποίησε χθες μια επιτυχημένη αντεπίθεση με την βοήθεια των Γάλλων συμμάχων του κατά των ισλαμιστών στην πόλη αυτή, στο κεντρικό Μαλί, ανακοίνωσε στρατιωτική πηγή.

"Οι στρατιωτικοί του Μαλί επιτίθενται στους τελευταίους θύλακες αντίστασης των ισλαμιστών στην Κόνα", σημείωσε η στρατιωτική πηγή.

Ο στρατός του Μαλί αντεπιτέθηκε χθες με την υποστήριξη Γάλλων στρατιωτών για την ανάκτηση του ελέγχου της πόλης αυτής, η οποία βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 700 χιλιομέτρων από την Μπαμακό.

Η Κόνα είχε καταληφθεί την Πέμπτη από τους τζιχαντιστές, οι οποίοι ελέγχουν εδώ και περισσότερους από εννέα μήνες το βόρειο τμήμα του Μαλί και θέλουν να προελάσουν προς τον νότο, ο οποίος τελεί υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης της χώρας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ