Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ελληνική Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ελληνική Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ελληνική Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ που είχε διάρκεια ένα έτος. Παράλληλα, το ελληνικό Στρατηγείο που εδρεύει στο Γ' Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη αναβαθμίζεται από Στρατηγείο χαμηλής ετοιμότητας σε Στρατηγείο υψηλής ετοιμότητας (δηλαδή από Γ' ΣΣ / NDC-GR (NATO Deployable Corps-GR) μετατρέπεται σε Γ' ΣΣ / NRDC-GR (NATO Rapid Deployable Corps-GR).

Σήμερα στο Στρατηγείο του Γ' ΣΣ / NRDC-GR, στο Πεδίο του Άρεως, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή παράδοσης της Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης του ΝΑΤΟ για το 2013, στο Στρατηγείο της Μ. Βρετανίας (Allied Rapid Reaction Corps, ARRC), που εδρεύει στην πόλη Gloucester.

Παράλληλα, έγινε η τελετή ύψωσης του νέου λάβαρου του ελληνικού Στρατηγείου.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Κωσταντίνος Γκίνης, ο διοικητής 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγος Γεώργιος Σοφιανίδης και ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνιος Οικονόμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ