ΗΠΑ: Δικαστής κρίνει ότι κατηγορούμενος που σκότωσε επτά ανθρώπους, δεν μπορεί να δικαστεί - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

ΗΠΑ: Δικαστής κρίνει ότι κατηγορούμενος που σκότωσε επτά ανθρώπους, δεν μπορεί να δικαστεί

Ανίκανο να περάσει από δίκη λόγω της νοητικής υστέρησης από την οποία πάσχει, έκρινε δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών, έναν 44χρονο πρώην φοιτητή νοσηλευτικής, ο οποίος κατηγορείται για το θάνατο επτά ανθρώπων σε ένα χριστιανικό κολέγιο του Όκλαντ τον περασμένο Απρίλιο.

Ο δικαστής βασίστηκε στη γνωμάτευση δύο γιατρών οι οποίοι αξιολόγησαν την κατάσταση του κορεατικής καταγωγής κατηγορούμενου, Ουάν Γκοχ, και έκριναν ότι πάσχει από παρανοϊκή σχιζοφρένεια

Ο δικαστής διέταξε να υποβληθεί ο κατηγορούμενος σε θεραπεία για την ψυχική ασθένεια. Μια δεύτερη δικαστική ακρόαση της υπόθεσης έχει προγραμματιστεί για τις 28 Ιανουαρίου. Εάν τότε ο δικαστής κρίνει ότι ο κατηγορούμενος έχει ανακτήσει την νοητική ικανότητα του, πιθανώς να διατάξει την έναρξη της δίκης.

Ο Γκοχ χρεώνεται επτά κατηγορίες για φόνο και τρεις κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας καθώς στις 2 Απριλίου 2012, αιματοκύλισε μια σχολή νοσηλευτών. Ο ίδιος έχει δηλώσει αθώος για τις κατηγορίες. Οι αρχές ανέφεραν ότι αιτία του μακελειού στο Οκλαντ ήταν ο "θυμός" του Γκοχ, ο οποίος εκδιώχθηκε από τη σχολή νοσηλευτικής, αλλά οι διαχειριστές του ιδρύματος αρνήθηκαν να του επιστρέψουν τα δίδακτρα

Η περίπτωση σε αυτό το κολέγιο ήταν η πιο αιματηρή επίθεση σε αμερικανικό εκπαιδευτικό ίδρυμα από το 2007, όταν ένας φοιτητής είχε σκοτώσει 32 ανθρώπους στο τεχνολογικό πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ