Κύπρος: Λαμπρός ο εορτασμός των Θεοφανείων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κύπρος: Λαμπρός ο εορτασμός των Θεοφανείων

Με την καθιερωμένη λαμπρότητα γιορτάστηκαν σήμερα τα Θεοφάνεια σε όλη την ελεύθερη Κύπρο.Στους ιερούς ναούς της Κύπρου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και έγινε ο καθαγιασμός τον υδάτων.

Επίκεντρο των εορτασμών ήταν ο ιερός ναός Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Πάφο, όπου ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος προέστη της Θείας Λειτουργίας και τέλεσε τον μέγα Αγιασμό.

Ακολούθησε πομπή προς το λιμανάκι της Κάτω Πάφου, όπου ο Αριχεπίσκοπος τέλεσε την ακολουθία της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα και ευχήθηκε την ερχόμενη χρονιά ο Κυπριακός Ελληνισμός να μπορέσει να γιορτάσει τα Θεοφάνεια στην Κερύνεια και στις άλλες κατεχόμενες πόλεις.

Στην τελετή παρέστησαν ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρία Νίκος Αναστασιάδης, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν, οι τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Παιδείας Γιώργος Δημοσθένους, ο οποίος τόνισε ότι η γιορτή των Θεοφανείων έχει το δικό της συμβολισμό, αφού είναι η γιορτή της πνευματικής αναβάπτισης και ευχήθηκε να γίνει νέα αρχή και ο λαός να πορευτεί δυναμικά για ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη.

Η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα έγινε επίσης στη Λεμεσό, στην Λάρνακα , στην Αγία Νάπα και στο Ζύγι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ