Επικυρώθηκε από το Κογκρέσο η δεύτερη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Επικυρώθηκε από το Κογκρέσο η δεύτερη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα

Στην κοινή συνεδρίαση βουλευτών-γερουσιαστών, στο Καπιτώλιο, οριστικοποιήθηκε και επισημοποιήθηκε η ανάδειξη του κ. Μπαράκ Ομπάμα, ως προέδρου των ΗΠΑ τη νέα 4ετία, αφού καταμετρήθηκαν όλες οι ψήφοι των «Μεγάλων εκλεκτόρων».

Από τις 538 συνολικά ψήφους τους, ο Μπαράκ Ομπάμα, των Δημοκρατικών, συγκέντρωσε 332 ψήφους (σχεδόν το 62% του συνόλου), ενώ ο Μιτ Ρόμνεϊ, Ρεπουμπλικάνος, συγκέντρωσε απ την πλευρά του 206 ψήφους.

Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ τη νέα 4ετία θα είναι ο υποδειχθείς για το αξίωμα αυτό απ τον επανεκλεγέντα πρόεδρο Ομπάμα, ο κ. Τζο Μπάιντεν -κατά νόμον συγχρόνως πρόεδρος της Γερουσίας.

Ο αριθμός των 538 Μεγάλων εκλεκτόρων είναι συνάρτηση του αριθμού των μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων που αριθμεί 435 μέλη, της Γερουσία (άλλα 100), ενώ άλλοι τρεις εκπροσωπούν το District of Columbia.

Η ορκωμοσία του προέδρου Ομπάμα θα γίνει τη Δευτέρα 21η Ιανουαρίου, στο χώρο μπροστά απ το Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον, ενώ κανονικά, αυτή γίνεται την 20η Ιανουαρίου, καθώς φέτος, όμως, η ημερομηνία έπεσε Κυριακή και μετατέθηκε για την επομένη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ