Φιλιππίνες: Ένα αγοράκι νεκρό από πυροβόλο, 400 τραυματίες από βεγγαλικά - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Φιλιππίνες: Ένα αγοράκι νεκρό από πυροβόλο, 400 τραυματίες από βεγγαλικά

Στις Φιλιππίνες, ένα αγοράκι 4 ετών έχασε τη ζωή του από πυρά πυροβόλου όπλου και 404 άνθρωποι τραυματίστηκαν από βεγγαλικά, οι μισοί είναι παιδιά, στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στην πρωτεύουσα Μανίλα, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Ορισμένα τραύματα είναι τόσο βαριά που μπορεί να προκαλέσουν μόνιμη αναπηρία, είπε ο υπουργός Υγείας Ενρίκε Ονα, επικαλούμενος την τύχη ενός εφήβου που έχασε το ένα χέρι από βεγγαλικά.

Το άτυχο αγοράκι πυροβολήθηκε στην πλάτη ενώ έπαιζε κοντά στο σπίτι του στη συνοικία Μανταλουγιόνγκ, είπε ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας Λεονάρντο Εσπίνα, προσθέτοντας ότι διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί από πού ερρίφθη η σφαίρα. «Συλλάβαμε 10 άτομα που έριχναν στην τύχη με πυροβόλο όπλο. Οι περισσότεροι είναι φρουροί ασφαλείας που είχαν μεθύσει».

Η παράδοση των βεγγαλικών έχει βαθιές ρίζες σε αυτή τη χώρα των 100 εκατομμυρίων κατοίκων, στην πλειοψηφία τους Καθολικοί: Πολλοί Φιλιππινέζοι πιστεύουν ότι ο κρότος διώχνει τα κακά πνεύματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βεγγαλικά Φιλιππίνες Πρωτοχρονιά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ