Κόσοβο: Δεν σκοπεύει να διεκδικήσει νέα θητεία στην πρωθυπουργία ο Ραμούς Χαραντινάι - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κόσοβο: Δεν σκοπεύει να διεκδικήσει νέα θητεία στην πρωθυπουργία ο Ραμούς Χαραντινάι

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι δήλωσε πως δεν σκοπεύει να διεκδικήσει νέα πρωθυπουργική θητεία, αλλά εμφανίστηκε βέβαιος ότι το κόμμα του, το Δημοκρατικό Κόμμα Κοσόβου (DPK) θα είναι αυτό που θα επικρατήσει στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν- κατά πάσα πιθανότητα -το 2014. "Είναι βέβαιο ότι το DPK θα κερδίσει στις επόμενες εκλογές και είναι επίσης βέβαιο ότι δεν θα διεκδικήσω την πρωθυπουργία" δήλωσε, χθες, ο κ. Θάτσι στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους δεν σκοπεύει να διεκδικήσει ανανέωση της θητείας του.

Ο κ. Θάτσι εξέφρασε, επίσης, την ελπίδα ότι η Συμμαχία για το Μέλλον του Κόσοβου, της οποίας ηγείται ο Ραμούς Χαραντινάι, θα συμμετέχει στην κυβέρνηση συνασπισμού που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές.

Ο Ραμούς Χαραντινάι, αρχηγός του "Απελευθερωτικού Στρατού Κοσόβου" την περίοδο της κρίσης στην περιοχή και μετέπειτα πρωθυπουργός του Κοσόβου, αθωώθηκε πρόσφατα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία και κατόπιν τούτου δήλωσε ότι ετοιμάζεται για μία νέα θητεία στην πρωθυπουργία.

Ο κ. Θάτσι δήλωσε, χθες, ότι δεν έχει συζητήσει με τον κ. Χαραντινάι, το κόμμα του οποίου συμμετέχει στην κυβέρνηση, το ενδεχόμενο ανασχηματισμού.

Όπως είπε, οι μεταξύ τους συζητήσεις επικεντρώθηκαν σε κοινούς στόχους, όπως η ευρωπαϊκή προοπτική του Κοσόβου και οι μεταρρυθμίσεις που αφορούν την εκλογική διαδικασία.

"Το DPK διοικεί τη χώρα και αυτό το κόμμα προβαίνει σε προτάσεις προς τους άλλους για συμμετοχή τους στις αρχές και όχι το αντίστροφο" δήλωσε ο κ. Θάτσι στην εφημερίδα "Έποκα ε Ρε" του Κοσόβου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ