Oλάντ: «Τα στρατεύματα μας στη Κεντροαφρικανική Δημοκρατία,προστατεύουν τους Γάλους πολίτες,όχι το καθεστώς» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Oλάντ: «Τα στρατεύματα μας στη Κεντροαφρικανική Δημοκρατία,προστατεύουν τους Γάλους πολίτες,όχι το καθεστώς»

Η Γαλλία διατηρεί παρουσία στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία για να προστατεύει τα συμφέροντά της και τους Γάλλους υπηκόους, όχι την κυβέρνηση του προέδρου Φρανσουά Μποζιζέ, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. «Εάν έχουμε παρουσία, δεν είναι για να προστατεύσουμε ένα καθεστώς, είναι για προστατεύσουμε τους υπηκόους και επ' ουδενί τρόπω πρόκειται να επέμβει στα εσωτερικά θέματα μιας χώρας, σε αυτή την περίπτωση της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας», είπε ο Ολάντ.

«Εκείνες οι ημέρες τέλειωσαν», είπε ο Ολάντ, μιλώντας στο περιθώριο μιας επίσκεψής του σε μια αγορά τροφίμων έξω από το Παρίσι.

Ο Ολάντ διέταξε τα γαλλικά στρατεύματα, τα οποία σταθμεύουν στη χώρα, χθες Τετάρτη, να ενισχύσουν την ασφάλεια στην πρεσβεία της Γαλλίας στην Μπανγκί αφού διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στο κτίριο και ορισμένοι μπήκαν στο χώρο όπου στεγάζεται, πριν απωθηθούν.

Η Γαλλία, πρώην αποικιακή επικυρίαρχος της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας που είχε επέμβει επανειλημμένα στη χώρα κάνοντας χρήση στρατιωτικής ισχύος, διαθέτει 250 στρατιώτες στην χώρα, που έχουν τη βάση τους στο αεροδρόμιο της Μπανγκί, στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής αποστολής.

Στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία ζουν περίπου 1.200 Γάλλοι, κυρίως στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ