Μάλι: Ισλαμιστές κατέστρεψαν ιερά μαυσωλεία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μάλι: Ισλαμιστές κατέστρεψαν ιερά μαυσωλεία

Οι ισλαμιστές στο βόρειο Μάλι, πραγματοποίησαν και δεύτερη επιχείρηση καταστροφής των ιερών μαυσωλείων, που προστατεύονται στο πλαίσιο του προγράμματος της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, στην ιστορική πόλη του Τιμπουκτού την Κυριακή.

Ο Σαντά Ουλντ Μπουναμά, εκπρόσωπος της ισλαμικής οργάνωσης Ανσάρ-Ντιν, επιβεβαίωσε τις καταστροφές μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Τα μαυσωλεία είναι ειδωλολατρικά. Όταν οι άνθρωποι χτίζουν τάφους όπως ο Θεός, αυτό είναι πολύ σοβαρό», δήλωσε τηλεφωνικά ο Μπουναμά.

Δύο ομάδες ανταρτών, συμπεριλαμβανομένης και της Ανσάρ-Ντιν, οι οποίες έχουν ανακτήσει τον έλεγχο στο βόρειο Μάλι, φέρονται έτοιμες να διαπραγματευτούν με την κυβέρνηση. Η είδηση ήρθε μετά την έγκριση την Πέμπτη, από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, στρατιωτικής εμπλοκής για να σταματήσει η διαμάχη που μαστίζει τη βόρειο-αφρικανική χώρα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας ενέκρινε την ανάπτυξη διεθνούς δύναμης για να υποστηρίξει την κυβέρνηση του Μάλι στον αγώνα της, κατά των τρομοκρατών και των ένοπλων ομάδων ανταρτών στα βόρεια της χώρας.

«Η δύναμη έχει ως στόχο να μειώσει την απειλή από τρομοκρατικές οργανώσεις και ομάδες που συνδέονται με εξτρεμιστικές ομάδες, ενώ λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα για τη μείωση των επιπτώσεων της στρατιωτικής δράσης κατά του άμαχου πληθυσμού», ανέφερε ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάλι ισλαμιστές ιερά μαυσωλεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ