Θα περάσουν τα Χριστούγεννα με τους δικούς τους οι δύο καταδρομείς που κατηγορούνται για τον θάνατο δύο αλιέων - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Θα περάσουν τα Χριστούγεννα με τους δικούς τους οι δύο καταδρομείς που κατηγορούνται για τον θάνατο δύο αλιέων

Δύο Ιταλοί καταδρομείς, που δικάζονται στην Ινδία για την κατηγορία της δολοφονίας δύο αλιέων στη διάρκεια ναυτικού επεισοδίου, επιβιβάσθηκαν σε πτήση τσάρτερ νωρίς σήμερα το πρωΐ προκειμένου να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για τις γιορτές των Χριστουγέννων, μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης.

Οι δύο κατηγορούμενοι οφείλουν να επιστρέψουν στην Ινδία έως τις 10 Ιανουαρίου, καθώς η επόμενη δικάσιμος ημερομηνία έχει ορισθεί για τις 15 του ιδίου μηνός.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Κεράλα αποφάνθηκε θετικά στο αίτημα για επιστροφή των δύο κατηγορουμένων στη χώρα τους για τις γιορτές—δεδομένου ότι βρίσκονται ήδη ελεύθεροι με εγγυητικούς όρους, αλλά με την υποχρέωση να μην απομακρυνθούν από την παράλιο πόλη Κότσι όσο καιρό διαρκεί η δίκη τους. Παράλληλα, το δικαστήριο τους επεδίκασε να καταθέσουν στην τράπεζα εγγύηση ύψους 60 εκατ. ρουπίες (1,1 εκατ. ευρώ).

Οι δύο καταδρομείς, Μασιμιλιάνο Λατόρε και Σαλβατόρε Τζιρόνε, επέβαιναν ως ένοπλη φρουρά στο ιταλικό πετρελαιοφόρο Enrica Lexie και κατηγορούνται ότι άνοιξαν πυρ και σκότωσαν δύο Ινδούς αλιείες ανοικτά της Κεράλα, τους οποίους θεωρείται ότι υπέλαβαν ως πειρατές.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ