Γαλλία: Καθήλωση για την γαλλική οικονομία με οριακή ανάπτυξη - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Γαλλία: Καθήλωση για την γαλλική οικονομία με οριακή ανάπτυξη

Με καθήλωση απειλείται η γαλλική οικονομία, τουλάχιστον κατά το πρώτο μισό του 2013, σύμφωνα με τις προβλέψεις που ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό εθνικό ινστιτούτο στατιστικής και οικονομικών μελετών (INSEE).

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρωζώνη αναμένεται να καταγράψει ανάπτυξη μόλις 0,1%, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά σε καθένα από τα δύο πρώτα τρίμηνα του επόμενου έτους.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, η γαλλική οικονομία θα πρέπει να αναπτυχθεί με ρυθμό 1% κατά το β' εξάμηνο για να επιβεβαιωθεί ο στόχος της κυβέρνησης για συνολική ανάπτυξη 0,8%.

Σε περίπτωση δε που όλα εξελιχθούν θετικά θα καταστεί δυνατόν για τη Γαλλία να επιτύχει τον στόχο της ΕΕ για εθνικά ελλείμματα κάτω του 3% του ΑΕΠ.

Σε δηλώσεις του στη γαλλική εφημερίδα Λε Μοντ, ο ευρωπαίος επίτροπος για την Οικονομία Όλι Ρεν υπενθύμισε πως ο στόχος του 3% αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς: «οι προσπάθειες για μία διαρθρωτική δημοσιονομική σταθεροποίηση, την οποία έχει ξεκινήσει η Γαλλία με αξιομνημόνευτη αποφασιστικότητα, θα πρέπει επίσης να ληφθούν υπ' όψη», σημείωσε ο Ρεν.

Ο ευρωπαίος επίτροπος κατέγραψε επίσης την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας στη Γαλλία, προσθέτοντας πως η χώρα «δεν έχει βγει ακόμη τελείως από την τρικυμία».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Οικονομία Γαλλία Όλι Ρεν Le Monde ΑΠΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ