Αντιδράσεις στη Γαλλία για τους νέους εποικισμούς του Ισραήλ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αντιδράσεις στη Γαλλία για τους νέους εποικισμούς του Ισραήλ

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας καταδίκασε σήμερα την άνευ προηγουμένου αναβίωση των σχεδίων εποικισμού από το Ισραήλ, χαρακτηρίζοντάς τα «πρόκληση που υπονομεύει την εμπιστοσύνη η οποία είναι απαραίτητη για την επανάληψη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων».

Το γεγονός ότι το Ισραήλ προωθεί τέτοια σχέδια «μας κάνει να αναρωτιόμαστε για το κατά πόσον τάσσεται υπέρ της λύσης των δύο κρατών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κε ντ' Ορσέ, Φιλίπ Λαγιό.

Αναφερόμενος στην έγκριση που έδωσαν οι ισραηλινές αρχές για την οικοδόμηση 2.610 νέων κατοικιών στο Γκιβάτ Χαματός, στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ, ο Λαγιό είπε ότι πρόκειται για μια "παράνομη απόφαση".

Εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν τις τελευταίες ημέρες διάφορα σχέδια για κατασκευή χιλιάδων κατοικιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Δυτική Όχθη. Δεκατέσσερις από τις 15 χώρες-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ --μόνο οι ΗΠΑ δεν συμφώνησαν-- ζήτησαν από το Ισραήλ να ανακαλέσει τις αποφάσεις αυτές. Στις ανακοινώσεις τους οι χώρες αυτές (μεταξύ των οποίων η Ρωσία, η Κίνα, η Γαλλία, η Γερμανία και η Βρετανία) τονίζουν ότι οι ενέργειες αυτές απειλούν να εκμηδενίσουν κάθε πιθανότητα επανάληψης των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ