Νταβούτογλου: «Η Κύπρος εμποδίζει την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση» - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Νταβούτογλου: «Η Κύπρος εμποδίζει την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση»

H Τουρκία δεν πρόκειται να «παρακαλέσει» για την είσοδό της στην ΕΕ, κι όσοι στηρίζουν τη στρατηγική τους σε μια τέτοια υπόθεση κάνουν μεγάλο λάθος , είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου. «Ποτέ δεν θα παρακαλέσουμε», είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ στο Ελσίνκι, μιλώντας σε μια συνάντηση που οργάνωσε φινλανδικό ινστιτούτο μελετών.

«Η πορεία της ένταξης θα πρέπει να είναι δίκαιη», είπε ο Αχμέτ Νταβούτογλου και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην Κυπριακή Δημοκρατία που «εμποδίζει την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ».

«Νομίζουν ότι η Τουρκία θα βρεθεί σε θέση αδυναμίας και θα παρακαλεί για να γίνει μέλος. Ποτέ δεν θα παρακαλέσουμε», είπε.

Ο Νταβούτογλου υποστήριξε εξάλλου ότι εάν οι Ελληνοκύπριοι είχαν αποδεχτεί το Σχέδιο Άναν, η Κύπρος θα ήταν ενωμένη και «η ελληνοκυπριακή οικονομία δεν θα αντιμετώπιζε τη χρεοκοπία».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ