Συρία: Συνελήφθησαν δύο ανιψιοί του αντιπροέδρου Φαρούκ αλ Σάρα,σύμφωνα με το ΣΠΑΔ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Συρία: Συνελήφθησαν δύο ανιψιοί του αντιπροέδρου Φαρούκ αλ Σάρα,σύμφωνα με το ΣΠΑΔ

Δύο ανιψιοί του Σύρου αντιπροέδρου Φαρούκ αλ Σάρα και πέντε άλλοι αντικαθεστωτικοί που τάσσονται υπέρ της δημοκρατικής αλλαγής στη Συρία συνελήφθησαν πρόσφατα στην Δαμασκό από τις στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών,ανακοίνωσε σήμερα μια μη κυβερνητική οργάνωση. «Ο καθηγητής πανεπιστημίου Ζάιντουν Ζόχμπι, 38 ετών, και ο αδελφός του Σουχάιμπ, που είναι ανιψιοί του Φαρούκ αλ Σάρα, καθώς και πέντε φίλοι τους,ακτιβιστές υπέρ της ειρηνικής αλλαγής στη Συρία,συνελήφθησαν την 15η Δεκεμβρίου σε ένα καφέ από μέλη των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού»,ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων(ΣΠΑΔ).

Η οργάνωση, η οποία αξιοποιεί ένα δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών σε όλη τη Συρία, αξίωσε την «άμεση» απελευθέρωσή τους, όπως και αυτήν «όλων των φυλακισμένων σε πολιτικές και στρατιωτικές φυλακές».

Ο αλ Σάρα εξέφρασε ανοικτά αυτήν την εβδομάδα τις διαφωνίες του με τον Μπασάρ αλ Άσαντ και τάχθηκε υπέρ μιας λύσης μέσω διαπραγμάτευσης, ενώ, κατά τον ίδιο, ο Σύρος πρόεδρος έχει επιλέξει τη στρατιωτική επιλογή για να συντρίψει την ένοπλη εξέγερση εναντίον του.

Σύμφωνα με το Κέντρο Τεκμηρίωσης για την βία στη Συρία, που πρόσκειται στην αντιπολίτευση, περίπου 35.000 άνθρωποι κρατούνται στις φυλακές του συριακού καθεστώτος.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ