Νότια Κορέα-προεδρικές: Στο 70,1% το ποσοστό συμμετοχής - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Νότια Κορέα-προεδρικές: Στο 70,1% το ποσοστό συμμετοχής

Σε λίγη ώρα κλείνουν οι κάλπες στις προεδρικές εκλογές της Νότιας Κορέας και η συμμετοχή των περίπου 40 εκατομμυρίων ψηφοφόρων έφθασε στο 70,1%, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Εκλογικής Επιτροπής. Η συντηρητική υποψήφια Παρκ Γκεούν-χίε αντιμετωπίζει τον αριστερό Μουν Γιάε-ιν, σε μια εκλογική μάχη που φαίνεται αμφίρροπη και μπορεί να καταλήξει στο να αποκτήσει η χώρα την πρώτη γυναίκα πρόεδρο στην ιστορία της.

Πολιτικοί αναλυτές και εκλογολόγοι εκτιμούν πως ένα ποσοστό συμμετοχής που ξεπερνά το 75% είναι πιθανό να ευνοήσει τον Μουν, ο οποίος βασίζεται στις ψήφους των νέων.

Ο Μουν ψήφισε στην γενέτειρά του Μπουσάν και τόνισε πως οι ψηφοφόροι έχουν τώρα την ευκαιρία να αλλάξουν την ιστορία. Η αντίπαλός του κάλεσε από τη Σεούλ τους ψηφορόφους να αψηφήσουν το κρύο (-10 βαθμοί) και να προσέλθουν στις κάλπες.

Η Παρκ είχε ελαφρό προβάδισμα σύμφωνα με δημοσκόπηση την περασμένη εβδομάδα, την τελευταία που επιτρέπεται πριν από τις εκλογές.

Οι κάλπες κλείνουν στις 6 το απόγευμα (11:00 ώρα Ελλάδας) και τα τρία τηλεοπτικά δίκτυα θα ανακοινώσουν αμέσως μετά το κοινό exit poll που διεξήγαγαν.

Η Παρκ είναι κόρη του πρώην δικτάτορα της χώρας ο οποίος είχε εξορίσει τον Μουν εξαιτίας της ακτιβιστικής δράσης του.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ