Βουλή: Το υπουργείο Παιδείας για νέο Πρόγραμμα Σπουδών στα Θρησκευτικά - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Βουλή: Το υπουργείο Παιδείας για νέο Πρόγραμμα Σπουδών στα Θρησκευτικά

« Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων παρακολουθεί την εφαρμογή του Προγράμματος Ολοήμερων Πιλοτικών Σχολείων και επεξεργάζεται παιδαγωγικά και επιστημονικά τα διάφορα στοιχεία που εμφανίζονται κατά την πειραματική αυτή διαδικασία» αναφέρει ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου σε έγγραφό του για το νέο Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών στα 99 Πιλοτικά Δημοτικά Σχολεία, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή. Ο κ. Παπαθεοδώρου σημειώνει ότι, «όπως προβλέπεται από την εξέλιξη του έργου για το Νέο Σχολείο, η ίδια Επιτροπή θα καταθέσει εκ νέου το Πρόγραμμα Σπουδών με αναμορφώσεις, αλλαγές και βελτιώσεις όπου αυτές κριθούν απαραίτητες».

Το έγγραφο του υφυπουργού Παιδείας διαβιβάστηκε στη Βουλή ύστερα από ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Σταυρούλας Ξουλίδου για το νέο Πρόγραμμα Σπουδών στα Θρησκευτικά και τις αντιδράσεις της θρησκευτικής κοινότητας στο ενδεχόμενο το μάθημα των Θρησκευτικών να μετατραπεί από μάθημα διδασκαλίας της χριστιανικής θρησκείας σε μάθημα θρησκειολογικής διδασκαλίας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ