Βέλγιο: Δεν κάναμε κάτι για να προσελκύσουμε τους πλούσιους Γάλλους - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βέλγιο: Δεν κάναμε κάτι για να προσελκύσουμε τους πλούσιους Γάλλους

Το Βέλγιο «δεν έκανε τίποτα για να προσελκύσει» τους πλούσιους Γάλλους, τόνισε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ντιντιέ Ρέιντερς, ενώ συνεχίζεται και εντείνεται η αντιπαράθεση για την απόφαση του Γάλλου ηθοποιού Ζεράρ Ντεπαρντιέ να «αυτοεξοριστεί» για φορολογικούς λόγους σε ένα βελγικό χωριό, στα σύνορα με τη Γαλλία.

«Από το 1830 δεν έχουμε κανέναν φόρο επί της υπεραξίας, ούτε φόρους περιουσίας. Ήμουν υπουργός Οικονομικών επί 12 χρόνια (σ.σ. από το 1999 έως το 2011) και δεν καταλαβαίνω τι μέτρα θα μπορούσα να πάρω για να προσελκύσω τους Γάλλους» είπε ο Ρέιντερς, από την Ντόχα του Κατάρ όπου βρίσκεται.

Σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο Belga ο υπουργός υπογράμμισε ότι «πολλοί Βέλγοι αθλητές έχουν εγκατασταθεί στη νότια Γαλλία» (εννοώντας προφανώς στο Μονακό) και ότι αυτό είναι ένα γεγονός που "πρέπει επίσης να το αποδεχτούμε".

«Οι Βέλγοι πηγαίνουν για ψώνια στη Γαλλία γιατί εκεί ο ΦΠΑ είναι χαμηλότερος σε σχέση με το Βέλγιο. Και οι Γάλλοι του βορρά έρχονται για δουλειά στην περιοχή του Κουρτρέ» (δυτικό Βέλγιο), συνέχισε ο Ρέιντερς, ζητώντας να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ο Βέλγος υπουργός πάντως εκτίμησε ότι οι λόγοι της φορολογικής εξορίας πολλών Γάλλων θα πρέπει να αναζητηθούν στη Γαλλία, τονίζοντας ότι «δεν θέλει να κριτικάρει τη δημοσιονομική πολιτική» του Παρισιού.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ