Υποβάθμισε την Κροατία ο Standard & Poor's - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

Υποβάθμισε την Κροατία ο Standard & Poor's

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's υποβάθμισε, σήμερα, την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Κροατίας, επικαλούμενος τις «ανεπαρκείς μεταρρυθμίσεις» και την επιδείνωση βασικών δημοσιονομικών μεγεθών.

Έτσι η αξιολόγηση μετατρέπεται από «ΒΒΒ-» σε «ΒΒ+», ενώ για τον βραχυπρόθεσμο κρατικό δανεισμό η αξιολόγηση γίνεται από «Α3», έως τώρα, 'Β' εφεξής. Η προοπτική της κροατική οικονομίας, σύμφωνα με το ανακοινωθέν, παραμένει σταθερή.

Ο S&P εξηγεί ότι η χώρα σύντομα θα γίνει πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) «θα έχει εισροή πολλών κοινοτικών κεφαλαίων και θα επωφεληθεί από πολλές άμεσες επενδύσεις από το εξωτερικό».

Τέλος ο ίδιος οίκος προβλέπει ότι όλο το 2013 η κροατική οικονομία «θα είναι στάσιμη» και προβλέπει ανάπτυξη της κροατικής οικονομίας θα σημειωθεί το 2015 με ρυθμό περίπου 2%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ