Γεωργία-Ρωσία: Πρώτες μετά τον πόλεμο άμεσες επαφές αυτή την εβδομάδα ανάμεσα στο Τμπιλίσι και τη Μόσχα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Γεωργία-Ρωσία: Πρώτες μετά τον πόλεμο άμεσες επαφές αυτή την εβδομάδα ανάμεσα στο Τμπιλίσι και τη Μόσχα

Η Γεωργία και η Ρωσία θα πραγματοποιήσουν αυτή την εβδομάδα τις πρώτες άμεσες συνομιλίες τους μετά τη ρήξη των διπλωματικών σχέσεών τους έπειτα από ένα σύντομο πόλεμο το 2008, ανακοίνωσε σήμερα η γεωργιανή υπουργός Εξωτερικών.

Ο ειδικός αντιπρόσωπος για τη Ρωσία του γεωργιανού πρωθυπουργού Μπιτζίνα Ιβανισβίλι, ο Ζουράμπ Αμπασίτζε, θα συναντηθεί με ρώσους διπλωμάτες "αυτή την εβδομάδα στην Ευρώπη", δήλωσε προς δημοσιογράφους η γεωργιανή υπουργός Εξωτερικών Μάια Παντζικίτζε, αρνούμενη να διευκρινίσει πού ακριβώς θα γίνει η συνάντηση.

"Είναι πιθανό αυτή η συνάντηση να μην δώσει συγκεκριμένο αποτέλεσμα, όμως το ίδιο το γεγονός ότι λαμβάνει χώρα είναι ήδη θετικό", πρόσθεσε η υπουργός.

Η Μόσχα και το Τμπιλίσι δεν διατηρούν πλέον διπλωματικές σχέσεις μετά τη σύγκρουσή τους το 2008, στο τέλος της οποίας η Ρωσία αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας, δύο φιλορωσικών περιφερειών της Γεωργίας με αποσχιστικά κινήματα.

Πολλές χιλιάδες ρώσοι στρατιώτες έχουν έκτοτε αναπτυχθεί στις περιφέρειες αυτές, πράγμα που το Τμπιλίσι θεωρεί "κατοχή" του εδάφους του από εχθρικά στρατεύματα.

Ο Ιβανισβίλι, ο οποίος κέρδισε τις τελευταίες εκλογές τον Οκτώβριο από το κόμμα του φιλοδυτικού προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι, δήλωσε πως θέλει να "εξομαλύνει" τις σχέσεις με τη Ρωσία και πως παράλληλα υποστηρίζει την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ