Ιαπωνία-Συρία: "Οι Φίλοι του Συριακού Λαού" συζητούν στο Τόκιο αποτελεσματικότερες κυρώσεις κατά της Δαμασκού - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιαπωνία-Συρία: "Οι Φίλοι του Συριακού Λαού" συζητούν στο Τόκιο αποτελεσματικότερες κυρώσεις κατά της Δαμασκού

Εκπρόσωποι δεκάδων χωρών, "Φίλων του Συριακού Λαού" συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Τόκιο για να συζητήσουν το πως θα γίνουν αποτελεσματικότερες οι κυρώσεις εναντίον του καθεστώτος Ασαντ.

Ο ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Κοϊτσίρο Γκέμπα κάλεσε τους εκπροσώπους των 67 χωρών που συμμετέχουν στη συνάντηση να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να τερματιστούν οι συγκρούσεις ανάμεσα στους ένοπλους αντάρτες και τα κυβερνητικά στρατεύματα.

"Η βία διαρκεί για περισσότερους από 20 μήνες και ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 40.000. Πρόκειται για μια ανθρωπιστική κρίση. Ανησυχούμε για μια πιθανή επέκταση της κρίσης σε όλη την περιοχή", τόνισε ο Γκέμπα.

"Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν έχει αναλάβει τις ευθύνες του. Αποκτά όλο και ουσιαστικότερη σημασία το να είναι ενωμένη η διεθνής κοινότητα" ώστε να απαλύνει τον αντίκτυπο των βιαιοτήτων, πρόσθεσε ο ιάπωνας υπουργός.

Η συνάντηση αυτή είναι η πέμπτη της "διεθνούς ομάδας εργασίας των Φίλων του Συριακού Λαού" και έχει στόχο να αυξήσει την πίεση στον Μπασάρ αλ Ασαντ και να καταστήσει αποτελεσματικότερες τις κυρώσεις εναντίον του καθεστώτος του.

Τέσσερις χώρες συμμετείχαν για πρώτη φορά στη συνάντηση αυτή, το Μπανγκλαντές, το Καζακστάν, το Κόσοβο και η Ινδονησία.

Η επόμενη συνάντηση σε υπουργικό επίπεδο των "Φίλων του Συριακού Λαού" θα πραγματοποιηθεί στις 12 Δεκεμβρίου στο Μαρακές του Μαρόκου.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ