Ιταλία: Σύννεφα νοθείας πάνω από τις εκλογές στην κεντροαριστερά - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιταλία: Σύννεφα νοθείας πάνω από τις εκλογές στην κεντροαριστερά

Ο υποψήφιος που ήρθε δεύτερος στον πρώτο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη του υποψηφίου της ιταλικής κεντροαριστεράς για την πρωθυπουργία στις εκλογές της ερχόμενης χρονιάς αμφισβήτησε σήμερα τα προκαταρκτικά αποτελέσματα, που τον φέρουν να υπολείπεται κατά σχεδόν 10 ποσοστιαίες μονάδες.

Με την καταμέτρηση να έχει ολοκληρωθεί σε περίπου το 90% των εκλογικών κέντρων, οι οργανωτές ανακοίνωσαν πως ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, ένας πεπειραμένος πρώην υπουργός και νυν ηγέτης του μεγαλύτερου αριστερού κόμματος της χώρας, του Δημοκρατικού Κόμματος (PD), κέρδισε 44,9% των ψήφων.

Ο δήμαρχος της Φλορεντίας Ματέο Ρέντσι, ο οποίος εμφανίζεται ως εκσυγχρονιστής, κερδίζει 35,5%, ενώ ο τρίτος στη σειρά, ο Νίκι Βέντολα, ένας περιφερειακός κυβερνήτης και αρχηγός ενός μικρότερου αριστερού κόμματος, βρίσκεται στο 15,6%.

«Τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από τους αντιπροσώπους μας ... δείχνουν ένα διαφορετικό αποτέλεσμα: 43,4% έναντι 38,8%», ανέφερε σε δήλωσή του ο Νικόλα Ντάντι, μέλος της ομάδας του Ρέντσι.

Οι οργανωτές του πρώτου γύρου των προκριματικών εκλογών δήλωσαν ότι τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σήμερα γύρω στις 19:00 (ώρα Ελλάδας). Η ομάδα του Ρέντσι ζήτησε τα αποτελέσματα να δημοσιοποιούνται στο Ίντερνετ κάλπη με κάλπη.

Οι Ρέντσι και Μπερσάνι θα βρεθούν αντιμέτωποι στο δεύτερο γύρο στις 2 Δεκεμβρίου. Ο Μπερσάνι θεωρείται το φαβορί, επειδή οι περισσότεροι απ' αυτούς που ψήφισαν την Κυριακή τον Βέντολα και τους δύο άλλους υποψήφιους που πήραν τις λιγότερες ψήφους, αναμένεται να προτιμήσουν τον αρχηγό του PD από τον πιο κεντρώο Ρέντσι.

Όμως υποστηρικτές του Ρέντσι λένε πως ο τελευταίος θα ήταν ένας ισχυρότερος υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές επειδή θα προσήλκυε περισσότερους συντηρητικούς ψηφοφόρους και επειδή η δέσμευσή του να «στείλει για παλιοσίδερα» την παλιά κυβερνώσα ελίτ της Ιταλίας απηχεί τη διάθεση της κοινής γνώμης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ