Κύπρος: Τις Σουηδία και Φινλανδία θα επισκεφθεί ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Ν. Αναστασιάδης, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κύπρος: Τις Σουηδία και Φινλανδία θα επισκεφθεί ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Ν. Αναστασιάδης, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου Νίκος Αναστασιάδης, αναχωρεί σήμερα για τη Στοκχόλμη, όπου αύριο θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας Φρέντρικ Ράινφελντ. Οι δύο άντρες θα συζητήσουν τις οικονομικές εξελίξεις, καθώς και την επιρροή που μπορεί να ασκήσει η Σουηδία στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, λόγω των σχέσεων της χώρας με την Τουρκία.

Στη συνέχεια, ο κ. Αναστασιάδης θα μεταβεί στο Ελσίνκι, όπου θα συναντηθεί με τον Φινλανδό πρωθυπουργό Γιούρκι Κάτιανεν, συνάντηση που κρίνεται πολύ σημαντική, αφού το κοινοβούλιο της χώρας περιλαμβάνεται μεταξύ αυτών που θα κληθούν να επικυρώσουν τη συμφωνία της Κύπρου με την τρόικα.

Πρόθεση του κ. Αναστασιάδη είναι «να εξαντλήσει κάθε περιθώριο και να αξιοποιήσει όλες τις σχέσεις που έχει δημιουργήσει στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για να προωθήσει τα συμφέροντα της Κύπρου», αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου του προέδρου του ΔΗΣΥ.

Σε σχέση με το κυπριακό μνημόνιο και την έναρξη της διαδικασίας έγκρισης της συμφωνίας από το Eurogroup και τα εθνικά κοινοβούλια της Ευρωζώνης, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «οι ενδείξεις, προδιαθέτουν για μια δύσκολη διαδικασία», σημειώνοντας πως οι ιδιαιτερότητες σε κάθε χώρα «ενδεχομένως να δημιουργούν κινδύνους να παρεισφρήσουν στη συμφωνία όροι ή μέτρα που θα την καθιστούν πιο επώδυνη για την Κύπρο».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ