Αυστραλία: Ελληνική επιχειρηματική αποστολή στη Μελβούρνη - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αυστραλία: Ελληνική επιχειρηματική αποστολή στη Μελβούρνη

Ελληνική επιχειρηματική αποστολή βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Μελβούρνη, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το HACCI στη Μελβούρνη και υπό την αιγίδα του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

Σ' ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα, σε ξενοδοχείo της Μελβούρνης, έγινε η επίσημη παρουσίαση της αποστολής, παρουσία του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Θ. Καράογλου, του πρέσβη της Ελλάδας στην Αυστραλία Χαράλαμπου Δαφαράνου, της Γενικής Προξένου στη Μελβούρνη Ελένης Λιανίδου, του πολιτειακού βουλευτή και προέδρου της Παγκόσμιας Διακοινιβουλευτικής Επιτροπής Ελληνισμού Τζον Πανταζόπουλου, του προέδρου του HACCI N. Mυλωνά, του προέδρου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης Θεόδωρου Σουμπάκη, του διευθύνοντα συμβούλου ΔΕΘ Αντώνη Τζήκα, του προέδρου του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Αυστραλίας Αντ. Αδαμόπουλου, επιχειρηματιών της αποστολής καθώς επίσης και ντόπιων επιχειρηματιών.

«Με την παρουσία μας εδώ, προσδοκούμε να δημιουργηθεί μια μόνιμη γέφυρα οικονομικής και επιχειρηματικής σχέσης της Βόρειας Ελλάδας με την Αυστραλία, δίνοντας, παράλληλα, πολύτιμες ευκαιρίες στις ελληνικές επιχειρήσεις να ανοίξουν διαύλους επικοινωνίας και δικτύωσης με μια από τις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου και με μια αγορά που παρουσιάζει ιδιαίτερα σημαντικές προοπτικές συνεργασιών», ανέφερε ο κ. Καράογλου.

Επισημαίνοντας το άριστο επίπεδο των σχέσεων των δύο χωρών, τόνισε ότι «με τον σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ενεργειών και δικτύωσης που θα φέρει σε διαρκή επαφή τις επιχειρηματικές κοινότητες Ελλάδας και Αυστραλίας, θα εκπέμψουμε ένα θετικό μήνυμα με ευρύτερη σημασία για τη χώρα μας, αναδεικνύοντας το εξωστρεφές και δημιουργικό κομμάτι της Ελλάδας, που τολμά να δραστηριοποιείται εκτός συνόρων και να παράγει για την ελληνική οικονομία. Τομείς, όπως η ναυτιλία, ο τουρισμός, τα τρόφιμα, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η πράσινη οικονομία, αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα συνεργασίας των δύο χωρών τα οποία επιδέχονται σημαντικά περιθώρια διεύρυνσης και εμβάθυνσης».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ