Οι εκδηλώσες της παγκόσμιας εβδομάδας επιχειρηματικότητας - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Οι εκδηλώσες της παγκόσμιας εβδομάδας επιχειρηματικότητας

Ξεκινούν αύριο οι διήμερες εκδηλώσεις της παγκόσμιας εβδομάδας επιχειρηματικότητας που πραγματοποιείται στην Ελλάδα με την παρουσία εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας μας και του εξωτερικού. H παγκόσμια εβδομάδα επιχειρηματικότητας διοργανώνεται κάθε Νοέμβριο σε 120 και πλέον χώρες κινητοποιώντας πάνω από 24.000 οργανισμούς- εταίρους και γίνεται η αφορμή για τη διοργάνωση σχεδόν 34.000 δραστηριοτήτων που εμπλέκουν άμεσα περισσότερους από επτά εκατομμύρια ανθρώπους.

Οικοδεσπότης της διοργάνωσης στην Ελλάδα είναι η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών Ελλάδος (Ο.Ε.Σ.Υ.Ν.Ε.) ενώ διοργανωτής είναι η εταιρεία επικοινωνίας MSCOMM. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της ελληνικής κυβέρνησης. Παράλληλα, οι θεσμικοί παράγοντες, θα δώσουν το παρόν στις εκδηλώσεις παρέχοντας την έμπρακτη στήριξη τους στη νεανική επιχειρηματικότητα, προβάλλοντας διόδους για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο.

Στόχος της εβδομάδας επιχειρηματικότητας είναι να αποτελέσει νησίδα αισιοδοξίας και έμπνευσης για τους νέους που επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση. Παράλληλα στοχεύει να φέρει κοντά τρεις γενιές επιχειρείν - τους θεσμικούς, τους ανερχόμενους και τους νέους ή δυνητικούς και την κυβέρνηση, για να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για την Ελλάδα, μία εποχή όπου απαιτούνται νέες συλλογικότητες για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που θα κρατήσει τους νέους στην χώρα και θα δημιουργήσει ουσιαστικές ευκαιρίες για ανάπτυξη.

Ανερχόμενοι επιχειρηματίες από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα μεταφέρουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους, θα μοιραστούν το μυστικό της επιτυχίας τους και θα προσπαθήσουν να εμπνεύσουν τους νέους σε μία δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα, αποδεικνύοντας παράλληλα πως ευκαιρίες πάντα υπάρχουν. Οι Έλληνες και ξένοι επιχειρηματίες αλλάζουν τους όρους του παιχνιδιού δημιουργώντας καινοτόμα προϊόντα ή τεχνολογίες σε παραδοσιακές αλλά και νέες αγορές και θα επιδιώξουν να μυήσουν το κοινό με ένα πρωτότυπο και διαδραστικό τρόπο.

Η πρώτη ημέρα είναι επικεντρωμένη στις ομιλίες των ανερχόμενων επιχειρηματιών ενώ κατά την δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων, το πρόγραμμα αλλάζει. Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας που διεξήγαγε η Ο.Ε.Σ.Υ.Ν.Ε. σε συνεργασία με το Kauffmann Foundation και τη συμβουλευτική εταιρεία Μonitor Group, αναδεικνύοντας τις τάσεις σχετικά με τις ευκαιρίες και τα προβλήματα για τη νεανική επιχειρηματικότητα παγκοσμίως, αλλά και παρουσιάζοντας ένα ξεχωριστό, ανεξάρτητο κομμάτι με μία ανάλυση της ελληνικής πραγματικότητας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ