Ρωσία: Έξι μέλη ισλαμιστικής οργάνωσης συνελήφθησαν στη Μόσχα, όπλα κατασχέθηκαν - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ρωσία: Έξι μέλη ισλαμιστικής οργάνωσης συνελήφθησαν στη Μόσχα, όπλα κατασχέθηκαν

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε στη Μόσχα έξι μέλη ισλαμιστικής οργάνωσης που έχει τεθεί εκτός νόμου στη χώρα, με την κατηγορία του προσηλυτισμού σε αρκετά τζαμιά της πρωτεύουσας και κατάσχεσε όπλα στη διάρκεια ερευνών που πραγματοποίησε, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι έξι άνδρες είναι μέλη του "Κόμματος ισλαμικής αναγέννησης", μιας οργάνωσης που θεωρείται εξτρεμιστική από το ανώτατο δικαστήριο και έχει κηρυχθεί παράνομη στη Ρωσία.

"Εκαναν δυναμική στρατολόγηση δυναμικά μέσα στα τζαμιά της Μόσχας, διένειμαν εξτρεμιστικά εγχειρίδια και εκπαίδευαν άτομα για να πραγματοποιούν παράνομες ενέργειες", εξηγεί το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Στη διάρκεια των ερευνών "κατασχέθηκαν εννέα χειροβομβίδες, πολεμοφόδια, εξτρεμιστικά έντυπα και χρήματα που προορίζονταν για τη στρατολόγηση ατόμων και για προπαγάνδα υπέρ του Ισλάμ", προσθέτει.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ