Κίνα: Τον Ιούνιο του 2013 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη επανδρωμένη αποστολή της χώρας στο διάστημα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κίνα: Τον Ιούνιο του 2013 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη επανδρωμένη αποστολή της χώρας στο διάστημα

Η Κίνα σχεδιάζει να εκτοξεύσει το επανδρωμένο διαστημικό σκάφος Σενζού-10 στις αρχές Ιουνίου 2013, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας αξιωματούχος υπεύθυνος για το επανδρωμένο διαστημικό πρόγραμμα της χώρας, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Η αποστολή αυτή σηματοδοτεί ένα βήμα ακόμη προς την εκπλήρωση του στόχου του Πεκίνου να αποκτήσει μεγαλύτερη παρουσία στο διάστημα, στο πλαίσιο του οποίου περιλαμβάνεται και η κατασκευή έως το 2020 ενός διαστημικού σταθμού.

Το πλήρωμα του Σενζού-10 θα αποτελείται από μία γυναίκα και δύο άνδρες κοσμοναύτες, όπως διευκρίνισε ο Νιου Χονγκουάνγκ, αναπληρωτής διευθυντής του επανδρωμένου διαστημικού προγράμματος της Κίνας, στο περιθώριο του συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Ο Νιου πρόσθεσε εξάλλου ότι αν δεν καταστεί δυνατή η εκτόξευση τον Ιούνιο έχουν προβλεφθεί επόμενες προσπάθειες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ